790703a4f3386ee9ea52c8381637c8d0

Laat de angst niet de overhand krijgen zodat je stopt met wat je wilt. Dat je die droom aan de kant zet en denkt: ik wacht nog wel even. Dat je lijf een signaal geeft en jij denkt: zie je nou wel, dit kan ik niet, dit is niet voor mij weggelegd. Laat ik het maar niet doen.

En even trapte ik erin. Bedacht dat het dan niet mijn richting was, ik niet gezond genoeg was, of de tijd niet rijp. Even kwamen de dromen die ik had moeten opgeven in de jaren hiervoor weer naar boven. De bedrijven die ik moest stoppen en het verdriet wat daarbij kwam. Maar toen besefte ik me dat het daar dus allemaal om draait. Want door de tegenslagen die ik meemaakte werd ik nog volhardender om weer op te staan en kijk eens wat het me daarna allemaal bracht. 

In de richting van je droom zijn de tegenslagen en valkuilen een test. Om te kijken of jouw verlangen wel sterk genoeg is, of je doel helder is en of je vastbesloten bent. Juist dan ga je het bereiken. Met de finish of overwinning in zicht moet je doorgaan en niet opgeven. Want achter die laatste haag van het doolhof staat het leven wat jij wil leiden voor je klaar. Dus trek jezelf omhoog, kijk de obstakels in de ogen, voel wat je diep in je hart wilde en gooi met die dobbelsteen.

Het is binnen handbereik, zolang je weet wat je wil en niet eerder stopt dan dat je dat bereikt hebt.

Succes!

Pin It on Pinterest

Share This