Iedere dag is een nieuwe kans!

 

“You are the writer of your own story! 

Vandaag is DE dag! Sta op en deel jouw verhaal met de wereld!

 

Ik inspireer en motiveer je om het verhaal van je hart te delen met de wereld. Waarom? Omdat ik geloof dat iedereen de kracht heeft om een leven te leiden vol liefde, verbinding en moed. En als wij onze verhalen gaan delen met de wereld, laten we aan anderen zien dat ze er niet alleen in staan. Dus moedig ik je aan om naar binnen te keren en met de kracht van je eigen woorden je leven, en dat van anderen, positief te veranderen.

Je hebt iedere dag de kans om opnieuw te kiezen!

 

Er was een dag

dat mijn leven STOP zei.

Maar ik stond weer op.

Vier keer.

En het veranderde mijn leven.

30 oktober 1987

31 augustus 1999

13 november 2006

28 september 2018

 

 

Iedere keer bleef het op een andere manier donker. Totdat ik de moed weer vond om op te staan. Het verliezen (tijdelijk) van mijn vader (en moeder) als tiener, hakte erin maar maakte me sterk. Het kwijtraken van mijn eigenwaarde bij mijn scheiding sloeg me neer maar zorgde ervoor dat ik mijn ‘echte zelf’ weer vond. Daarna verloor ik mijn gezondheid door de harde klap van de kettingbotsing, maar won ik een leven zoals ik dat graag wilde. In 2018 moest ik afscheid nemen van mijn vader en naast het grote gemis vulde het mijn hart met liefde en trots. Het omgaan met verdriet, teleurstelling en verlies kun jij ook. Met liefde voor jezelf. Met mildheid en een open blik. En met de moed om het iedere dag weer opnieuw te proberen. Want dat is wat ik deed. Ik trok mezelf elke keer omhoog en zei: “Oké, even Plan de Campagne en gaan!”

 

Ik laat je met liefde, de kracht zien van je eigen woorden. Hoe je je hart vult met blijheid en plezier en hoe je eigen keuzes je kunnen leiden naar een leven zoals jij dat wil. In mijn woorden en ontmoetingen zul je hoop en moed vinden en je zal geïnspireerd worden om in beweging te komen. Dus pak mijn hand en loop met me mee. Op je eigen tempo en manier, op weg naar een inspirerend leven. Want als ik het kan, kan jij het ook!

De achterkant van het verhaal

Lees hieronder verder..

 

Christa (1968)

Stel je een blonde vrouw met twee kinderen, een lieve man en een bonuszoon in een samengesteld gezin voor. Ze houdt van opruimen en verbouwen, zingen en schrijven met een vulpen. Is sterk in mensen verbinden met elkaar en heeft een goede baan met leidinggevende taken in het onderwijs. Daarnaast helpt ze in haar eigen bedrijf andere mensen om structuur aan te brengen in hun tijd en ruimtes.

Die vrouw was ik. En toen was er in 2006 ineens een dag dat het leven ‘STOP’ zei. Door een heftig auto-ongeluk ging het licht, figuurlijk gesproken, drie maanden lang uit. Daarna probeerde ik de draad weer op te pakken, maar ik ging steeds meer achteruit. Ik wilde de buitenwereld niet laten zien hoe zwaar het proberen, strompelen en doorvechten was. Maar eind 2011 moest ik het toch opgeven en ging ik de medische molen in. Er kwam een lange rij diagnoses voorbij: whiplash, hypermobiliteit, fibromyalgie en chronische vermoeidheid. Ik had een chronisch uitgeput en pijnlijk lichaam, maar een hoofd vol wilskracht en inspiratie.

Ik koos voor een verblijf in een revalidatiecentrum en na drieëntwintig jaar onderwijs werd mij eervol ontslag verleend. Met verdriet in mijn hart moest ik mijn passie verlaten om een nieuwe droom te zoeken. Ik zette een aantal bedrijven op, maar door mijn wisselende gezondheid kon ik geen van alle voortzetten. Steeds moest ik noodgedwongen afscheid nemen. Het werd duidelijk dat de tijd was aangebroken voor echte acceptatie.

Stap voor stap moest ik van iedere dag een goede bouwsteen maken op weg naar een leven in balans, met minder pijn en vermoeidheid. Als een jonge vrouw in een oud lichaam wilde ik proberen positief te denken om de sluimerende depressies de baas te blijven. En, nog belangrijker, gaan accepteren dat mijn oude ik niet meer terug zou komen.

Mijn creatieve geest kon alleen niet stilzitten en bedacht een nieuw project: Life of Chrisje. Een serie columns op internet over een niet-perfect, chronisch optimistisch leven als vrouw, moeder, patiënt en dochter. Door de herkenning en de positieve, soms humoristische, insteek voelen veel mensen zich minder alleen. Ze laten mij weten dat ze kracht, energie en troost halen uit de verschillende verhalen. Het zet ze soms met beide benen op de grond of herinnert ze aan de dingen waar ze dankbaar voor zijn.

Het schrijven op ‘Life of Chrisje’ heeft de creativiteit bij mij teruggebracht en door me te verbinden met andere mensen voel ik me weer levend. Ik heb mijn leven omgegooid, woon nu in een kleiner huis en leef simpeler maar gelukkig. Ook realiseerde ik mijn grote droom, een eigen pipowagen, en dat is nu de plaats voor de inspirerende online programma’s die ik maak!

Mijn levensmotto is dat je elke dag opnieuw kunt kiezen. Dus dat is wat ik nu doe. Met een positieve blik de dag beginnen, andere keuzes maken en met respect voor mijn beperkingen genieten van klein geluk. Maar ik laat me niet meer beperken in het verwezenlijken van mijn dromen!

Christa ♥

De woorden over CHRISTA

Door te luisteren en zich in te leven in de ander weet ze de juiste woorden te vinden. Haar advies helpt mij in het nemen van beslissingen die goed zijn voor mij.

Gevoelens zo mooi omschreven, daar moet je niets meer aan toevoegen en kun je alleen maar stil van zijn.

Ik voel me nu helemaal de moeite waard door jouw persoonlijke bericht. Erkenning en herkenning van iemand die mij niet kent. Echt een cadeautje op deze dag!

Een mensenmens, eerlijk, puur en open. Als ik haar om hulp zou vragen zou ik het over de echte dingen in het leven hebben. Ze ontroert anderen op een mooie manier.

Ze heeft me geleerd vooral dicht bij mezelf te blijven en open te staan voor de meningen van anderen.

Ik blijf het zeggen: "Wat ben je toch een woordenfluisteraar!”

Bij haar heb ik het gevoel dat ik mag zijn wie ik ben, met al mijn ups en downs. Dat ik het waard ben en steeds moet proberen te genieten van iedere dag die komt!

Door haar levenservaring en niet direct veroordelende mening, kan ik mijn verhaal altijd bij haar kwijt.

Ik wilde je nogmaals bedanken! Ik ben op weg naar mezelf mede dankzij jou.

De Schrijfschool

Creatieve inspiratie voor de woorden van je hart.

 

© Life of Chrisje 2020

 

Pin It on Pinterest