Ik kan bijna niet uitleggen wat het met me doet en hoe het raakt als ik zie dat mensen elkaar helpen. Gewoon uit liefde zonder iets terug te verwachten geven ze iets door aan een ander. Het begon met het verstoppen van twee GOUDEN WIKKELS in mijn boeken. Een gevoel van “Sjakie en de Chocoladefabriek” als je vol spanning het papier eraf scheurt. Wow en dan heb je gewonnen, hoe blij ben je dan! Het gebeurde bij twee vrouwen en allebei besloten ze om de wikkel door te geven. Uit naastenliefde, uit zusterliefde, vanuit hun mooie hart. Een gouden rand voelen in de woorden die ze schreven. Ik wil het graag hieronder met je delen..

– Wikkel 1 –

Lieve Christa,

Al sinds dat ik de gouden wikkel vond heb ik zin in een sessie in de pipowagen. Maar tegelijkertijd als ik verhalen lees in de Schrijfschool zou ik het ook anderen gunnen. Mensen die minder geluk hebben gehad in het leven en die op dit moment een steuntje van jou zo goed kunnen gebruiken. Geluk geef je door is een zin die ik van jou heb geleerd, een mooie eigenschap! Een schrijfster van het eerste uur Mayke die op dit moment haar koers aan het zoeken is met haar mannen. Ze reageert vaak op andere en is heel betrokken, een mooie vrouw. Ook al wil ik je dolgraag nogmaals ontmoeten en een sessie in de pipowagen ik denk dat Mayke op een kruispunt staat die bepalend is voor hun verdere leven. Het zou altijd moeilijk zijn met haar oudste zoon maar ik zie ook dat ze zo van haar mannen geniet. Ik begrijp dat ze naar een inspiratieochtend van je komt maar ik gun haar ook een eigen sessie met iemand die ze vertrouwt en dat ben jij! Zou het raar zijn om haar mijn gouden wikkel te gunnen, en denk je dat ze het aan zou willen nemen? Zelf leer ik veel van je opdrachten en heb een mooi leven, natuurlijk wil ik dingen van je leren maar Mayke blijft in mijn gedachten zitten. Eerlijk zeggen wat je er van vindt hoor!

Liefs Annemiek.

* Mijn antwoord zal vast duidelijk zijn voor jullie en Annemiek stuurde een mail naar Mayke waarop een antwoord kwam..

Lieve Annemiek,

De tranen van geluk sprongen in mijn ogen. Ik moest jouw lieve woorden even laten landen voordat ik een mooie reactie terug kon schrijven. Intens geroerd ben ik door jouw gift. Je bent een vrouw met een gouden randje om haar hart. Je geeft de gouden wikkel door aan mij zodat mijn eigen hart zich weer kan vullen met goud. Zodat mijn gedoofde vuur weer aangestoken kan worden. Wat mooi dat je jaren geleden geleerd hebt om geluk door te geven. Jullie zijn allebei bijzondere mensen. Ik voelde al geluk in mijn binnenste opborrelen bij het lezen van jouw mail. Wat had ik gehoopt om een schrijfsessie bij Christa te winnen en om de mogelijkheid te krijgen haar hand vast te grijpen. Liefs Mayke.

– Wikkel 2 –

Hoi Christa,

Vanmorgen ben ik in het ziekenhuis geweest in Rotterdam geen leuk nieuws gehad maar goed. Op de terugweg in de auto gaf mijn moeder een cadeau, het was jouw boek. 🙂 Tot mijn grote verrassing had ik daar iets in!

-Ooh wat dubbel! Geweldig dat je de wikkel hebt gewonnen. Maar niet leuk dat het nieuws niet goed was. Gaat het verder goed met je of was het echt heel slecht nieuws?
Het moet zo zijn dat jij hem wint!

•Ze kunnen me niet meer opereren. Of anders gezegd dat durven ze niet meer.

-Oké ik weet niet precies wat je hebt.

•Mijn algehele gezondheid is erg slecht. Dat leg ik nog wel een keer uit. Is een lang verhaal.

-Oké. Wil je zelf komen of geef je de wikkel liever aan iemand anders?

•Mijn zus wilde hem heel erg graag hebben en ik lig erg vaak in het ziekenhuis, dus mag mijn zus naar je toe komen.

-Oh wat lief van jou!!

(Tanja geeft de wikkel aan haar zus Wendy)

Do I need to say more?
Verwonder je en geef zelf vandaag ook een beetje geluk door. Het is zo simpel.

Liefs Christa