MIJN MOOISTE JAAR OOIT..

2018 zou mijn beste jaar worden omdat 18 mijn lievelingsgetal is en ik de magische leeftijd van 50 jaar zou bereiken. Alles zou samenkomen en er werden me gouden bergen beloofd in de verschillende horoscopen. Ik werkte meer dan hard in januari en februari omdat ik mijn nieuwe online programma ging lanceren. En ik vergat dat hard met een T moest zijn. Werken met je harT alsof je geen haast hebt. Dat is wat ik voor ogen had. Ik gaf mijn eerste webinar voor honderd mensen met de tranen achter mijn make-up want een uur eerder hing mijn dochter met vier tassen om mijn nek om tijdelijk ergens anders te gaan wonen. Huilend allebei. “Mam, maar eigenlijk wil ik helemaal niet!” Het onderwerp van die avond was ‘Opstaan na tegenslag’ en ik beleefde hem letterlijk nadat ik mijn eigen tranen had weggeveegd en plaats nam achter de camera. Er volgden, naast het verdriet van het afscheid, ook vele mooie dingen; ik startte met een nieuwe schrijf community, er waren tv opnames, interviews, mijn boek vloog naar LA, blije klanten in MPDC en we kochten zomaar op een vrijdagmiddag een boot. Op zoek naar vrijheid voor onszelf sprongen we in het avontuur. Helaas deed hij het maar een dag en ging hij op de kant om op te knappen. De prachtige zomer ging voorbij en we ‘pinkten’ onze teleurstelling weg. Want wat waren we gezegend met elkaar, de kids en onze families.

 

Tot de avond voor mijn vijftigste verjaardag en ik met mijn ouders mee was voor de uitslag van mijn vader. Fout, fouter, foutst, maar er was nog hoop. Mijn superman-shirt ging weer aan en thuisgekomen begon ik met het ophangen van de slingers. In een roes beleefde ik mijn eigen feest en we maakten er iets moois van. De dag van de operatie kwam en in die week vertrok mijn zoon voor vijf maanden naar Madrid en vertelde mijn dochter dat ze ging verhuizen. Anderhalf uur verderop. Loslaten, loslaten, ademen, ademen. Ik schreef en schreef, tussendoor over mezelf en mijn ouders om alles een plek te geven en mijn verdriet en zorg eruit te laten. Bijna vijf weken later, waarin ik mijn vader zo heb zien vechten om er bovenop te komen, waarin ik de angst in zijn hart kon voelen en waarin ik de kleur van verdriet nooit duidelijker dan in mijn moeders ogen heb kunnen zien, overleed hij. Van binnen stond mijn wereld stil. Maar buiten moesten we verder. Er was geen tijd om even rustig te rouwen want nog geen veertig minuten na zijn overlijden kregen we van buiten het ziekenhuis al de eerste sms. De wereld was al op de hoogte terwijl we het zelf amper konden bevatten. Er volgden chaotische weken, een media explosie en een prachtig afscheid en nog steeds kom je niet aan rouwen toe. Regelen, regelen, regelen. Mijn moeder stond weer op en wij deden met haar mee. Dappere harten die het leven vieren. Want dat is wat ik heb meegenomen van mijn vader, zoals hier op de foto bij de uitreiking van zijn eerste platina plaat.

De regen valt misschien vaak met bakken op je hoofd maar je hebt iedere dag een kans om de confetti te voelen.

 

2019 ik kom eraan!

 Liefs Christa 

*Het boek wat ik schrijf over mijn vader Koos Krommenhoek (Alberts) verschijnt in 2019.

EN VERDER..

Wil je meer inspiratie om zelf creatief te gaan (starten met) schrijven, je hoofd leeg te maken en je hart te vullen met plezier en moed. Sluit je dan gratis aan bij de community van Christa, de Creative Writing Club!  Een inspirerende en warme community waar je binnen en buiten de lijntjes mag schrijven, zonder rode strepen in je schrift. Waar gratis en betaalde cursussen voor je klaar staan en waar je in actie gaat komen om nu eindelijk die eerste bladzijde te gaan vullen.  Je deelt mee in de exclusieve content en waardevolle tips die Christa alleen daar in de groep deelt en leert onder andere over schrijven vanuit je hart, je verdriet eruit schrijven, art journals maken en momenten vastleggen in woorden. Laat de stemmen in je hoofd maar praten, wees niet bang dat je al moet kunnen schrijven of te weinig tijd hebt want dat is allemaal niet aan de orde. De lat ligt op de grond, stap erover heen en schrijf je nu in! 

Creative WRITING CLUB

Pin It on Pinterest

Share This