Stop de tijd

Er hangen donkere wolken boven zee en toch schijnt de zon in mijn hart. Het lijkt symbolisch voor het leven. De angst en het ongeloof voor wat er in de wereld gebeurt maakt dat ik me wil terugtrekken in mezelf. Daar waar de mensen wonen waar ik van hou, waar veiligheid het behang is op de muren. Alles wat ik nodig heb is daar. Ik wil de tijd vertragen om de momenten, die daar gebeuren, vast te houden.

Af en toe spoel ik terug om even het geluk van vroeger weer voor de geest te krijgen. Dat ze nog zo klein zijn en klaarstaan voor het leven. Dat ik zelf jong was en onbezorgd de wereld inkeek. De momenten van liefde en verdriet maakten me tot wie ik nu ben.

Ik zet de tijd even stil. Zo mag het blijven, zoals het nu is. Meer hoef ik niet. Stop de tijd. Er hangen slingers in mijn hart en ik vier de rest van mijn leven feest, want vandaag ben ik achtenveertig jaar..