IMG_6865

Mijn nieuwe meditatie app is een uitkomst. Er zijn programma’s voor iedere mood en alle tijdstippen. Vandaag kies ik voor Waking Up “Intension.”

Vorige keer deed ik het beneden op de bank. Toen zei de stem: „blijf liggen in je bed.” Vandaag doe ik het zoals het moet. Ik start in bed. Liggend. Als de Engelstalige man met zachte omfloerste stem begint te praten probeer ik de gedachten die ik heb stil te zetten. Wat moet ik allemaal doen vandaag. Hele belangrijke en heel veel dingen. Het lijstje ligt al klaar. In mijn hoofd en op papier. Ik keer terug naar de stem, ontspan en check de signalen van mijn lichaam.

Als hij ineens “Please sit up” zegt schrik ik. Wat? Hier moest je toch bij blijven liggen? Gauw hijs ik mezelf omhoog. Ik ging het namelijk helemaal goed doen. Mijn hand schuift opzij om steun te zoeken voor de opwaartse beweging. BAM. Ik hoor hoe mijn telefoon door de middenspleet van ons grote bed valt. Shi.. Ergens in de verte hoor ik de stem nog maar versta niets meer. Door de opening van het bed probeer ik met mijn hand de grond te raken. Tevergeefs.

In pyama ren ik naar beneden op zoek naar bezems of andere stokken. De paraplu lijkt me een goed alternatief. Als ik de slaapkamer weer nader geeft de stem onder het bed instructies voor de ontspanning. Met pijn en moeite manoeuvreer ik mezelf in een soort yoga-positie onder het bed en probeer de telefoon te vinden. Wat een ontspanning denk ik bij mezelf. Na 5 minuten is het gelukt en komt de telefoon onder het stof tevoorschijn.

De stem zwijgt, de meditatie is afgelopen. Tien minuten lang heb ik niet meer gedacht aan het lijstje in mijn hoofd. En ook nog in een yogahouding gelegen. Zo is Zen-zijn toch bedoeld?

Een super meditatie dus.
Morgen weer.

Pin It on Pinterest

Share This